Resilience Coaching - Tools


Resilience Coaching is een methodologie die KMO's toelaat om de opportuniteiten van duurzaamheid en circulariteit voor hun onderneming in kaart te brengen.

Resilience Coaching stelt 30 principes voor die geïnspireerd zijn door de Living en kunnen worden gekopieerd en gebruikt om de activiteit van het bedrijf te versterken. Het kan worden gecombineerd met andere tools zoals het Business Model Canvas, SWOT-analyse, Value Chain, enz.

Met Resilience Coaching, maak met uw bedrijf de overgang naar een innovatieve en low-CO2 Economy.

Leefmilieu Brussel stelt het inhoud van de tools gratis ter beschikking om U te helpen.

Als ondernemer kunt u deze tools zelfstandig gebruiken. We adviseren u echter om hiervoor contact op te nemen met een externe coach. De ervaring leert dat hij u zal toelaten om sneller een duurzame strategie te ontwikkelen en te implementeren.

Leefmilieu Brussel biedt een begeleiding aan aan 40 bedrijven om zich via de website registreren: www.leefmilieu.brussels/resiliencecoaching

Als coach kunt u deze tools gebruiken bij uw begeleidingen. Er worden daarnaast ook kwalitatieve opleidingen gegeven over het praktisch gebruik van deze tools bij het begeleiden van organisaties. Deelname aan een opleiding laat de coach ook toe om toe te treden tot het bestaande netwerk van Resilience Coaching experten. We raden deze opleiding aan om u te helpen het potentieel van deze tool volledig te begrijpen en het gebruik ervan voor de eerste keer te oefenen. Momenteel hebben vertegenwoordigers van ongeveer vijftien adviesbureaus en organisaties actief in de begeleiding van ondernemers, de opleiding gevolgd. Voor verdere informatie omtrent de opleiding: www.leefmilieu.brussels/resiliencecoaching

De tools
  1. De Resilience Coaching gids
  2. De 30 Resilience Coaching kaarten
  3. De kaart met de Resilience principes en om een project te lanceren
  4. Het Business Model canvas (BMC)
  5. Opleidingsmateriaal Resilience Coaching

De tools kunnen hieronder worden gedownload.
Door het gebruik van deze tools, gaat u akkoord om de voorwaarden van de gebruikerslicentie te respecteren (licence Creative Commons, Non Commercial, No Derivatives CC-NC-ND).

De Resilience Coaching gids

De 30 Resilience Coaching kaarten

De kaart met de Resilience principes en om een project te lanceren

Het Business Model Canvas (BMC)

Opleidingsmateriaal Resilience Coaching


Avec le soutien de Bruxelles-Environnement